Sassenheim 3

Home Aanleg Projecten Sassenheim 3
Deze tuineigenaren hadden de wens om een rustige tuin te hebben, waar ze zich thuis konden voelen. Er moest een duidelijke zichtlijn in komen. Verder moest de tuin praktisch zijn, voldoende privacy bieden en het hele jaar interessant zijn om naar te kijken. Een deel van de beplanting, met name de bomen, moesten worden geïntegreerd in het nieuwe ontwerp. De bewoners zijn enthousiaste tuiniers, maar hebben niet heel veel tijd. Zij hebben zelf de beplanting voor hun rekening genomen.

Met de bestaande elementen van vijver, pad, gazon en borders is een nieuwe indeling gemaakt. De vijver is in de breedte van de tuin gelegd, waardoor er vanaf het terras mooi zicht is op het water. Als brug over het water is een metalen rooster gebruikt. In de schaduwrijke hoek achter in de tuin is meer licht gebracht door het gebruik van een tuinspiegel, een nieuwe frisse kleur op de schutting en beplanting met deels bont blad.


Array

De zichtlijnen in de oude tuin waren niet logisch. De vijver was aan groot onderhoud toe.

Array

De diagonalen zijn verdwenen. Met vijver, pad, gazon en borders is een nieuwe indeling gemaakt.

Array

De vijver is in de breedte van de tuin gelegd. Als brug is een metalen rooster gebruikt.

Array

Er is meer licht gebracht in de schaduwrijke hoek.

Array

Gezicht op het huis van achter uit de tuin. De eenheid tussen huis en tuin is zichtbaar.

Terug naar het overzicht