Nieuwe Wetering

Home Aanleg Projecten Nieuwe Wetering
De ontwerpopdracht voor deze tuin bestond eruit het nieuwe aangekochte deel aan het water, een voormalig openbaar pad, te integreren als onderdeel van de totale tuin. Een belangrijk aandachtspunt was het overbruggen van de hoogteverschillen in de tuin tussen het hoger gelegen huis en het water. Er moest een gezellig terras aan het water komen. Een open uitzicht naar het water moest gecombineerd gaan worden met een beschutte zitplek met de nodige privacy.

In het ontwerp van de tuin zijn de hoogteverschillen een heel belangrijk aspect. het uitzicht op de Ringvaart van de Haarlemmermeer moest natuurlijk behouden blijven. Door de pergola wordt een gevoel van extra privacy gecreëerd, zonder het vrije uitzicht in de weg te staan. Tot slot is de tuin voorzien van een levendige beplanting, die i de komende seizoenen het optimale gevoel van tuin gaat geven.


Array

In deze tuin zijn hoogteverschillen een belangrijk aspect.

Array

Door een openbaar pad waren huis en water gescheiden.

Array

Voor privacy was ooit een haag tussen het pad en de tuin geplant.

Array

Dit overpad is aangekocht en kan bij de tuin getrokken worden.

Array

Dit uitzicht op de Ringvaart moet natuurlijk behouden blijven.

Array

Nieuwe grondkering en beschoeiing is nodig om de hoogteverschillen te kunnen realiseren.

Array

Ook tussen oprit, entree en vlonder worden grondkeringen gemaakt.

Array

Op de grondkeringen zijn plantenbakken gemaakt voor een groene beleving vanaf elk terras.

Array

Bank met opbergmogelijkheid op de grondkering. Met uitzicht op de Ringvaart.

Array

Door pergola gevoel van extra privacy zonder het uitzicht te belemmeren.

Array

De tuin wordt voorzien van levendige beplanting.

Terug naar het overzicht